Ekokampaamo

Ekokampaamo HiusSaaga toimii Kangasalla, Ilkossa sekä Rautajärvellä, Pälkäneelä. Paikalle pääsee Kangasalla helposti niin autolla kuin bussilla. Bussilinjat 40A ja 40B kulkevat ohi ja linja nro 6 tulee pienen kävelymatkan päähän, Prisma Kangasalan eteen. Asiakaspaikoitus autolla saapuville on kummassakin paikassa maksuton, aivan liikkeen edessä.

Ekokampaamossa on rauhallista asioida, sillä palvelen yhtä asiakasta kerrallaan. Rakennus on puinen, ilmanlaatu on raikas ja tila on hiljainen. Sisustus on kodikas, joka muodostaa rentouttavan kuplan poissa hälinästä ja kiireestä. Ekotyöt toteutetaan kiireettä pyrkien aina rentouttavaan kokemukseen. Vaikutusajat ovat pitkiä kasviväreissä, niitä ei voi kiirehtiä. Ison pöydän ääressä voi nauttia kupin teetä.

Ekologisuus on tärkeä asia toiminnassamme. Käyttämämme ja myymämme tuotteet ovat biohajoavia, joten luonto kuormittuu mahdollisimman vähän. Myös ihmisen kemiallinen kuormitus on tärkeä näkökulma. Pyrimme kierrättämään kaiken mahdollisen, vedenkulutusta pienentää vettä säästävä suihkupää pesupaikalla.

Seuraavaksi kerron hieman ekokampaamon käsittelyistä.

KASVIVÄRI

Kasviväri hoitaa hiusta ja pään ihoa. Tästä ei synny kemiallista kuormitusta kehoon, sillä raaka-aineet ovat puhtaasti kasviperäisiä. Kasvivärin tekeminen aloiteaan puhdistushoidolla. Savi-, merilevä- tai syväpuhdistus tehdään hiukseen ensin, sillä valmistetaan hius vastaanottamaan väri mahdollisimman tasaisesti. Tässä poistuu hiuksesta hoitoaineiden sekä muotoilutuotteiden ym. jäämät. Kasvivärijauhe sekoitetaan lämpimään veteen, näin muodostuu lämmin tahna, joka on miellyttävä pään iholla. Värinlevityksen jälkeen kasviväri peitetään kostalla pellavapyyhkeellä ja hupulla. Vaikutusaika vaihtelee 30min-1h väristä riippuen. Tämän jälkeen hiukset pestään sekä hoidetaan ja voidaan siirtyä leikkaus tai kuivausvaiheeseen. Väri ei tässä vaiheessa ole vielä kokonaan valmistunut, vaan valmistuminen kestää vielä pari päivää, jolloin värin sävy syvenee. Heti värjäyksen jälkeen saattaa näkyvissä olla vihertäviä sävyjä, jotka häipyvät värin valmistuessa parin päivän aikana. Pesua onkin tästä syystä hyvä välttää parin päivän ajan, jotta värin valmistuminen ei keskeydy. Tuoksu hiuksessa muistuttaa vähän heinäpaalia heti värjäyksen jälkeen, se vähitellen häviää. Sävy on parhaimmillaan vasta noin viikon päästä, joten värjäys kannattaa tehdä ajoissa jos tulossa on jokin tärkeä tapahtuma, jossa haluat olla parhaimmillasi. Värjäyspalvelut toteutamme vain 16-vuotta täyttäneille.

SAVIKIRKASTUS

Savisoodakirkastus on kuin kesäinen auringonsuukko hiuksiin. Tätä käsittelyä kuvaa paremmin sana kirkastus, kuin vaalennus, sillä tämä ei vastaa perinteistä vaalennuskäsittelyä millään tavalla. Käsittelyssä on kyse 99% biohajoavan tuotteet käyttämisestä, jolloin siinä ei ole mitään hiusta hoitavia ainesosia mukana, jonka takia se voi olla hiukselle erittäin kuluttava käsittely. Eli tämä käsittely ei hoida hiusta ja ihoa, toisin kuin kasvivärjäys taas tekee.

Suosittelen savikirkastusta vain erittäin hyväkuntoiselle hiukselle, jossa ei ole vaalennusta tai permanenttia. Myös metallit ja epäpuhtaudet vedessä estävät käsittelyn. On myös huomioitava hiuksessa mahdollisesti olevat klooriveden jäämät, joka voi myös vahingoittaa hiusta. Hyväkuntoisessa hiuksessa savikirkastus on kaunis käsittely, sillä sen väri sointuu hyvin oman hiuksen sävyyn. Parhaiten kirkastus elävöittää hiusta raidoituksena toteutettuna.

ENERGIALEIKKAUS

Energialeikkauksen ensimmäinen vaihe on Intialainen päänhieronta. Hieronta tehdään istuviltaan, vaatteiden päältä ja hieronnan kesto on 45 minuuttia. Käsittelyssä hierotaan yläselkä, hartiat, olkavarret, niska, pää, kasvot ja korvat. Hieronnassa käytetään öljyä ja toiveen mukaan eteeristä öljyä. Hieronta on rentouttava ja sen tarkoitus on nostaa hius irti hiuspohjasta, jotta se voi leikkausvaiheessa asettua vapaasti oikeaan suuntaansa. Hieronta parantaa pään alueen verenkiertoa ja näin vauhdittaa osaltaan hiusten hyvää vointia ja tervettä kasvua.

Seuraavaksi hiukset pestään ja hoidetaan. Sitten on vuorossa leikkaus energialeikkaustekniikalla. Hiukset leikataan siten, että muodostuu yhdistyvä kehälinja koko hiustsen alueelle. Mitta voi olla lyhyt tai pitkä oman valinnan mukaan, tärkeää on mitan yhdistyminen, joka tuo vahvuusvaikutelmaa hiukseen. Hiusta kammataan leikattaessa moneen eri vetosuuntaa ja näin varmistetaan kaikkien pyörteiden ja kasvusuuntien istuvuus leikkaukseen. Leikkaus jatkaa hieronnan rentouttavaa kokemusta, sillä se tehdään poispäin peilistä käännettynä ja hiljaisuudessa keskittyen vain kampaamisen tunteeseen. Hiusta leikataan ja kammataan niin kauan, että se alkaa kuivua ja näyttää, miten se itsestään asettuu kauneimmin. Tämä tekniikka helpottaa hiustenlaittoa, sillä se aina kuivuessaan asettuu omaan muotoonsa. Myös kampauksen voi viimeistellä toisinkin, esimerkiksi föönillä, kihartimalla tai raudalla, jolloin hiusten ilmeeseen saadaan uutta muotoa. Muoti suosii hiuksia, joita voi muokata eri tavalla eri tilanteisiin. Tämän takia energialeikkaus on siis muodikas sekä helppohoitoinen. On myös koettu, että energialeikattu hius pysyy pidempään muodossaan, kuin tavallisella tekniikalla leikattu hius. Toki jokainen hiuslaatu on yksilöllinen ja näin jokainen energialeikkauskokemus on yksilöllinen.

Suosittelen energialeikkausta erityisesti luononkiharalle hiukselle, hennolle hiukselle, hiusten kasvattajalle sekä rentouttavana kokemuksena ihan kaikille hiuslaaduille ja asiakkaille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s